вверх  обратно

Иван Кольевич: "Некоторые поражения порой делают команду сильнее"

15.10.2012

після дня відпочинку, баскетболісти «Черкаських Мавп» поновили свої тренування. За словами тренерського штабу, команді зараз потрібно забути кілька останніх прикрих поразок і сконцентруватися на важливих спарених турах на власному майданчику, які відбудуться у п’ятницю та неділю. Такої ж думки і чорногорський легіонер команди – Іван Кольєвіч. Більше того, захисник переконаний, що саме від матчів проти БК «Одеси» та «Хіміка» залежатиме психологічна стабільність колективу.

– Іване, позаду складний матч проти «Миколаєва», перемогу в якому ви віддали на останніх секундах гри. У чому вбачаєш причину програшу?


– Це була дуже прикра поразка. Перед грою головне завдання було «навантажувати» нашу передню лінію, адже господарі до цього грали лише з одним «великим». До того ж по ходу матчу нам вдавалося втілювати в життя наш план і мати перевагу в цьому. Загалом, наша передня лінія, за винятком кількох невлучних дальніх атак, відіграла на достойному рівні. Ми повністю виграли підбирання і, здавалося, контролювали хід гри. Головною причиною невдачі стало кілька власних помилок в середині четвертого періоду. На той момент нам вдалося стримувати атаки суперника, який набирав мало очок. Однак кілька наших прикрих втрат після виграних відскоків та «на веденні» дали можливість супернику знову повірити у власні сили. І потім був той триочковий, який «Миколаїв» реалізував. При цьому «Миколаїв» відіграв свій кращий матч в сезоні: серйозно підготувався до гри, припустився малої кількості втрат – і здобув результат.

– Як, взагалі, можеш охарактеризувати старт сезону для твоєї команди?

– Що стосується результату, то він абсолютно не такий, якого ми бажали. Зрозуміло, що статистика виграшів – 1:3 – не в нашу користь. Ми могли б і мали б починати десь з цифр 3:1. Ми мали б виграти матчі проти «Азовмаша» та «Миколаєва».

– В чому головні причини цих невдач?

– Долю цих обох матчів вирішив лише один кидок. Самі розумієте, що програвати такі ігри дуже важко. Головною причиною вважаю втрату концентрації в кількох важливих моментах по ходу гри, – це і відобразилось на підсумковому рахунку. Також тут зіграв свою роль психологічний момент, адже ці матчі значно легше було виграти, ніж програти. Щодо ще однієї поразки в Дніпродзержинську, то там ми, на жаль, не налаштувалися на гру. Можливо, далася взнаки і втома після гри з «Кривбасом».

– Після цих програшів відчувається якийсь моральний тягар в команді?


– Якщо команда хоче бути сильною, вона має для цього використовувати кожен момент для поліпшення своєї гри. Знаю точно, що деякі поразки часом роблять команду сильнішою, ніж перемоги. Сподіваюся, це стосуватиметься і нас. У «Черкаських Мавпах» я зараз бачу великий потенціал, важливо, щоб він таки повністю розкрився. Це розуміють і самі гравці. Зараз ми маємо все зробити, аби згуртуватися заради однієї мети – стати дійсно сильною командою.

– Зважаючи на це, дуже важливим виглядають два наступні спарені тури проти БК «Одеси» та «Хіміка». Вже розбирали ці команди?

– Поки що розбір не робили, думаю, це буде найближчим часом. З повагою до суперника скажу, що за потенціалом ми сильніші, ніж БК «Одеса», але це потрібно ще в п’ятницю використати. Щодо «Хіміка», то це дуже сильний опонент, але на гру ми виходитимемо лише за перемогою. Позитивним підсумком цих двох домашніх турів для нас можуть бути лише дві перемоги. Я вже говорив про певний тиск важливості результату в найближчих матчах, сподіваюся, що цими іграми ми розпочнемо свою переможну серію, принаймні, якщо ми виграємо два матчі, далі нам буде значно легше.

– У своїй кар’єрі ти виступав і за «Черкаські Мавпи», і за «Хімік». Матч неділі матиме для тебе принципове значення?


– Думаю, що не дуже. Справа в тому, що виступи в Україні я асоціюю з «Черкаськими Мавпами». у «Хіміку» я провів не тривалий час, тому про якусь принциповість не можу сказати. Єдине, що мене може підігрівати, – це бажання здобути перемогу.

mavpabasket.com

Добавил: dinero
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.