вверх  обратно

Положение Лиги Монстров 2012/2013

6.10.2012
Мета та завдання

 

 Розвиток та популяризація баскетболу в м.Києві.
Підвищення спортивної майстерності команд м.Києва.
Пропаганда здорового способу життя.

Організатор турніру

 Організатором турніру виступає адміністрація basket.com.ua (далі – Організатор).
Організатор турніру щорічно запрошує до участі в турнірі баскетбольні команди м.Києва.

Керівництво та відповідальність за проведення змагань

 Загальне керівництво підготовкою та проведенням турніру з баскетболу (далі – Турнір) здійснюється Київською міською федерацією баскетболу (далі – КМФБ), Об’єднанням баскетбольних суддів м.Києва (далі – ОБС) та Організатором. Безпосереднє проведення змагань покладається на Директорат, до складу якого входить по одному представнику від кожної команди (тренер або капітан), головний суддя, головний секретар і керівник Basket.com.ua.

Організації, що беруть участь у змаганнях, вимоги до учасників

 Команди, які подали до Директорату офіційну заявку та були запрошені взяти участь у турнірі. Не мають права приймати участь у змаганнях гравці, які на час подання заявки (дозаявки) та проведення змагань мають діючу ліцензію гравця Суперліги Чемпіонату України (окрім гравців, які не досягли 19-річного віку). Вік решти гравців не повинен бути молодше 16 років на час початку змагань.

 Строки та система проведення

 Ігри проводяться з жовтня 2012 року по квітень 2013 року.
Турнір проводиться у два етапи.

Перший етап.
9 команд грають в чотири кола - 2 гри дома, 2 гри на виїзді.
Другий етап.
За результатами першого етапу команди, що посіли 1-4 розігрують місця за системою фінала 4-х.

 Визначення командних результатів

 Розташування команд в турнірній таблиці відбувається згідно відсотку перемог отриманих у турнірі.

 Організаційні питання

 Команда-господар повинна забезпечити для проведення гри майданчик, який відповідає правилам гри (розміри, лінії, відстань до стін тощо) та обладнаний стаціонарним табло. Майданчик повинен бути прийнятий Актом ГСК. Початок ігор у робочі дні – не раніше 19:00, у вихідні – не раніше 12:00.

 Команда-господар забезпечує суперників не менш ніж двома м’ячами для розминки та кваліфікованим медичним обслуговуванням під час гри. У випадку відсутності лікаря команда-господар сплачує штраф у розмірі 1 000 грн. та за необхідності медичної допомоги оплачує виїзд лікаря або швидкої допомоги.

 Кожну гру обслуговує суддівська бригада у складі двох суддів в полі, комісара та суддів-секретарів. На ігри плей-офф можуть бути назначені три арбітри в полі. Перенесення дати гри допускається тільки за спільною домовленістю обох команд та за згодою Директорату ГСК. Ця гра має бути зіграна протягом одного тижня.

 У випадку, коли командою подано протест на результат гри, письмову заяву необхідно надати до ГСК протягом 24 годин після закінчення даної гри з обов’язковим внеском у розмірі 500 грн. Після розгляду заяви команди ГСК разом з представниками усіх 9-ти команд, за винятком команд, результат гри яких опротестовано, протягом трьох днів повинна винести рішення щодо протесту. У випадку задоволення протесту сума внеску повертається.  Ігри турніру грають м’ячем NIKE.

 Нагородження

 Команді, що зайняла перше місце у турнірі, присвоюється звання „Чемпіон Ліги Монстрів”. Команди, що посіли І-ІV місця, нагороджуються медалями та дипломами відповідних ступенів та одержують призовий фонд: І місце - ______ , ІІ місце - ________, ІІІ місце - _______, ІV місце - ________. Нагородженню підлягають 12 гравців, що зіграли не менш ніж 50% ігор та один тренер. Крім того призами будуть нагороджені: „Кращий гравець турніру”, „Кращий суддя турніру".

 Порядок подання заявок

 Попередня заявка подається на нараді представників команд не пізніше ніж за два тижні до початку змагань. Офіційні заявки на участь у Кубку подаються до ГСК до дати першої гри згідно з календарним розкладом ігор.

 Дозаявку на допуск гравців можна подати до ГСК не пізніше початку третього кола першого етапу змагань та додаткового внеску 300 грн. за кожного гравця, за умови , що цей гравець не брав участь у іграх за іншу команду.

 У заявці вказується список гравців, рік народження, адреса спортивного залу, день тижня і час проведення домашньої гри, службовий, домашній, мобільний номери телефонів та адреса представника (тренера) команди.

 Заявка має бути завірена організацією, що представляє команду, та лікарем.

 У другому етапі мають право брати участь лише ті гравці, які зіграли не менш ніж 13 матчів  першого етапу турніру.

 Дисциплінарні та штрафні санкції щодо гравців, тренерів, суддів

  За перший технічний фол гравцю команда сплачує до ОБС 100 грн., за другий – 150 грн., за третій – 200 грн. і т.д. За перший технічний фол тренеру команда сплачує 100 грн., за другий – 200 грн., за третій – 300 грн. і т.д. За перший дискваліфікуючий фол гравцю або тренеру команда сплачує 500 грн., за другий – 700 грн., за третій – 800 грн. Гравець, який отримав дискваліфікуючий фол (або два технічних в одному матчі) має пропустити наступну зустріч, окрім того кожен випадок розглядається ГСК та приймається рішення про подальшу участь у турі. Відповідальність за відповідні штрафи несе команда. Без сплати штрафних санкцій команда не допускається до наступного туру. У разі отримання штрафних санкцій на останній для команди грі, штраф переходить на наступний рік.

   За запізнення судді на гру штрафний внесок складає 150 грн., за неявку – 300 грн., невідповідна суддівська форма – 100 грн., некваліфіковане суддівство (за оцінкою ГСК) підлягає штрафу 300 грн., за помилки судді, що вплинули на результат гри, - 300 грн.

 Заключне положення

 Усі спірні питання стосовно проведення змагань та будь-які інші питання, що не врегульовані цим Положенням, вирішуються Директоратом.

Київ 05.10.2012р.

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.