вверх  обратно

Евгений Мурзин: "Отношением игроков и атмосферой в команде я доволен"

30.09.2012

Головний тренер БК "Говерла" Євген Мурзін розповідає про перемогу над "Галичиною", оцінює гру легіонерів, а також ділиться очікуваннями від нового сезону.

- Важка видалася гра. В нас був дуже поганий початок. Є пояснення, звичайно, адже це все-таки домашня гра. Гравці дуже хотіли індивідуально проявити себе, тому було багато помилок, незібраністі, поспішністі. Але нам вдалося переламати ситуацію, тож я задоволений трьома чвертями. Ми виграли, потихеньку, потихеньку диктували своє. В принципі, я вважаю, заслужено перемогли. Це моя думка. І в першу чергу, хотів би відзначити захисні дії. Так, не впоралися десь з Мітчеллом, Вукославлевіч зробив свою роботу, недооцінили Шкурупія. По нашій команді можу сказати тільки одне, сьогодні на майданчику була команда. 22 результативні передачі, хороша атмосфера, хороший захист. Хоча наприкінці дещо зарано повірили, що виграли гру. Проте цікава кінцівка була. Але усі задоволені.

- Що ви сказали в перерві своїм гравцям, що в третій чверті стався такий ривок, такий сплеск?

 - Ми говорили в першу чергу про захист. Гравці були дуже емоційно збуджені. Не допомагала ротація складу. Є над чим працювати, початок сезону. Але ставленням гравців і атмосферою в команді я задоволений.

- Оцініть гру Тревіса Пітерсона?

 - Він капітан команди. З нього подвійні вимоги у всьому. Гравець унікальний за своїми можливостями. Може грати, може кидати, грати «внизу», як центровий, може грати «вгорі», як нападник. Він може водити м'яч, він може дати пас. На сьогоднішній день те, чому він став капітаном, це його ставлення до тренувань. Єдина людина, яка ні на секунду не зупиняється і постійно вдосконалюється. Кожну хвилину тренування. За два місяці, які ми працюємо, я жодного разу йому не сказав: «Тревіс, давай швидше. Тревіс, зроби щось таке». Він завжди перший у всьому.

- Як він сьогодні зіграв?

 - Проти нього грав Вукославлевіч - дуже сильний гравець, кращий минулого сезону за ефективностю серед центрових. Тревіс не влучив сьогодні свої кидки, якби був точніший, гадаю, нам було би трохи легше. Ви ж бачите, акцент нашої нинішньої гри змінив у порівнянні з минулим сезоном: ми стали більше грати з периметра, ми стали мобільніші в діях. Мені здається, є цікаві варіанти і в нападі, і в захисті. Сподобався сьогодні Лоуренс. Подивіться, як він бачить поле, як захищається, як приймає рішення. Хороший гравець, сьогодні проявив себе у важку хвилину, як лідер. Забив потрібний триочковий, грав проти Мітчелла усю гру. Дайкс теж зіграв свою гру. Може він більше індивідуаліст, але деякі моменти викликають захоплення.

- Якщо ви говорите про всіх американців. Пірсон, Спаркс?

 - Спарксу важко насамперед психологічно. Фізично він готовий. Йому важко грати після такої довгої перерви. Ви бачили, промазав два штрафні у ключовий момент. Є ще дека невпевненість. Сьогодні я йому довіряв, і я вважаю, він не зіпсував гру. Особливих питань до нього немає. Так, це поки не той Спаркс, якого ви звикли бачити. Дайте йому час.

- Пірсон?

 - Я вам скажу, цікавий гравець, своєрідний. Про будь-кого можна сказати: він уміє те і те. Цей гравець іноді видає таке. Дуже неординарний. Я думаю, він також непогано відіграв сьогодні.

- Чому Близнюк зіграв сьогодні так мало?

 - Це був мій вибір. Сьогодні у Лемика була принципова гра. Проти «Галичини» у нього завжди очі горять. І він непогано в певних моментах себе проявив. Тому Близнюк так мало сьогодні грав.

- Які завдання перед «Говерлою» на перше коло або сезон?

 - Завдання тільки одне - вигравати. Я все розповідати не буду, дайте трішечки часу. Головне, що ми перемогли у першій грі, що порадували уболівальників. Початок чемпіонату зі Львовом - це хороший такий поштовх для наших подальших ігор.

- Яким ви думаєте, буде сезон, якщо говорити про конкурентів?

 - Дуже складне питання. Крім Львова я не маю ніякої інформації. Треба просто подивитися, хто в якій кондиції починає сезон. І якщо ви пам'ятаєте минулий сезон, це не дає гарантії, що команда рівно пройде весь чемпіонат. Дуже рідко команди проходять чемпіонат рівно. У когось сплески, у когось падіння. Пригадуючи нашу минулорічну команду, ми добре стартували, потім був відчутний провал. Тому давайте наберемося терпіння. Не будемо робити поспішних висновків, святкувати, а давайте просто займемося аналізом, важкою роботою і майбутніми іграми. Чемпіонат буде дуже складний, дуже цікавий.

bcgoverla.if.ua

 

Добавил: Goverla IF
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.