вверх  обратно

Финал четырех: "Донецк" – "Днепр" (тренерское превью)

10.02.2011

Завтра в першому півфіналі Кубка Суперліги, який розпочнеться о 14:00 у дніпропетровському ПС «Метеор», зустрінуться БК «Донецьк» і БК «Дніпро». До вашої уваги передматчеві коментарі наставників обох команд.

Крім того, нагадуємо, що 11 лютого, о 15:00, в ПС «Метеор» (м. Дніпропетровськ) відбудеться прес-конференція, присвячена Фіналу Чотирьох Кубка Суперліги, за участю організаторів заходу та головних тренерів команд-учасниць.

Шановні вболівальники, звертаємо вашу увагу на те, що за прес-конференцією ви зможете спостерігати в онлайн-трансляції на офіційному сайті Суперліги. Також ви зможете переглянути всі післяматчеві прес-конференції Кубка Суперліги онлайн.

Тренерське прев'ю

Саша Обрадовіч, головний тренер БК «Донецьк»:

Наш суперник по півфіналу дніпропетровський «Дніпро» – безумовно, непростий конкурент із великим потенціалом. Команда непередбачувана, адже в матчах із сильними суперниками може показати сильну гру, а в інших поєдинках зіграти нестабільно й аж ніяк не на високому якісному рівні. Помітно, що велика кількість тактичних схем у «Дніпра» вибудувана під одного виконавця, і снайпер Бьортт виправдовує довіру. Очікую дуже цікавого півфіналу, на який збереться багато публіки, адже як для дніпропетровського клубу, так і для нас це перший шанс в історії зіграти в кубковому фіналі.

В іншій півфінальній парі також зустрінуться цікаві команди. «Ферро» чимось схожий на «Дніпро». Запоріжці сповідують радше американський, ніж європейський стиль гри – швидкий баскетбол, небезпечні кидки з будь-якої позиції, наявність у складі відразу декількох креативних гравців. «Азовмаш» – найбільш досвідчений учасник Фіналу Чотирьох, у якого на кожній позиції якісні виконавці, а тому величезний потенціал. Можливо, нестабільність чемпіона минулого сезону пов'язана виключно зі складним календарем і великою кількістю ігор. Звідси – спади в окремих матчах. Проте саме «Азовмаш» я вважаю головним фаворитом турніру.

Фінал Чотирьох очікую з великим нетерпінням, сподіваюся, що всі ігри будуть цікавими для вболівальників, а команди зіграють в оптимальних складах і продемонструють свою оптимальну готовність. Прогнози давати не хочу, але не відмовився б від фінального поєдинку з «Азовмашем». У рамках чемпіонату Суперліги ми двічі цього суперника обіграли, а одного разу поступилися, так що протистояння принципове, а шанси розцінюю як 50 на 50.

Денис Журавльов, головний тренер БК «Дніпро»:

Домашня арена «Дніпра» стане місцем проведення Фіналу Чотирьох Кубка Суперліги. Це плюс чи мінус для команди?

Звичайно, це плюс. По-перше, ми вже перемагали «Донецьк» удома. Маємо такий досвід. І, я гадаю, глядачі прийдуть нас підтримати. Вдома нам буде все-таки легше грати з такими сильними командами. Крім того, домашня арена завжди допомагає.

Але ж і відповідальність за результат у зв'язку з іграми вдома збільшується.

Безумовно, це велика відповідальність Але мені здається, що відповідальність більша вже навіть тому, що «Будівельник» віддав нам Фінал Чотирьох. Ми пройшли туди легко. І це теж відповідальність перед гравцями. Потрібно тепер не впасти обличчям у бруд перед «Будівельником».

Що можете сказати про суперника по півфіналу – БК «Донецьк»?

Суперник дуже серйозний. Лідер чемпіонату. Але команда досить передбачувана, й ми вже маємо досвід перемог над «Донецьком».

Складно налаштувати гравців на ці матчі? Адже зараз з’явилася реальна нагода взяти титул!

Налаштувати гравців не складно. Всі чудово розуміють важливість цих змагань. Не завжди з’являється шанс виграти такий турнір, і цей шанс потрібно використовувати на 100%. Потрібно віддати всі сили! Саме на це й будемо налаштовувати хлопців. Вони усвідомлюють, що складно було дістатися до Фіналу Чотирьох і тепер готові зробити останній крок до тріумфу.

superleague.ua

Добавил: Pr1Me
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.