вверх  обратно

Финал четырех: "Азовмаш" – "Ферро-ЗНТУ" (тренерское превью)

10.02.2011

Завтра у другому півфіналі Кубка Суперліги, який розпочнеться о 16:30 у дніпропетровському ПС «Метеор», зустрінуться БК «Азовмаш» і БК «Ферро-ЗНТУ». До вашої уваги передматчеві коментарі наставників обох команд.

Крім того, нагадуємо, що 11 лютого, о 15:00, в ПС «Метеор» (м. Дніпропетровськ) відбудеться прес-конференція, присвячена Фіналу Чотирьох Кубка Суперліги, за участю організаторів заходу та головних тренерів команд-учасниць.

Шановні вболівальники, звертаємо вашу увагу на те, що за прес-конференцією ви зможете спостерігати в онлайн-трансляції на офіційному сайті Суперліги. Також ви зможете переглянути всі післяматчеві прес-конференції Кубка Суперліги онлайн.

Тренерське прев'ю

Роландас Ярутіс, головний тренер БК «Азовмаш»:

Дванадцятого лютого ми граємо із запорізьким «Ферро-ЗНТУ». Саме ця гра покаже, чи будемо ми боротися за Кубок. Остання зустріч із запоріжцями, в якій ми поступилися, показала нам, що слабких суперників немає. Вкотре ми в цьому переконалися. Гадаю, що саме півфінальна зустріч буде найважчою для нас. Ми дуже серйозно готуємося та налаштовуємося відповідним чином. Я не хочу загадувати, що буде далі. Спочатку маємо зіграти серйозний півфінальний матч, а потім уже буде видно. Передбачати я не хочу. Тому головне – добре зіграти з «Ферро-ЗНТУ». Тим більше, що саме ця команда стала володарем Кубка Суперліги минулого сезону. Показати все те, що ми так ретельно відпрацьовуємо на тренуваннях, не робити дурних помилок. Адже, повторюся, не можна недооцінювати супротивника, треба викладатися по максимуму в кожній грі, і тільки тоді буде успіх. Так, що, по-перше, потрібно вийти у фінал, а потім уже можна буде говорити про інші речі.

Для мене стало приємною новиною те, що клуб планує організувати виїзд для вболівальників, щоб вони могли підтримати нас у Дніпропетровську. Наші вболівальники – це не тільки наша підтримка, це наша гордість і сила. Це наш своєрідний допінг. Величезна їм подяка за все те, що вони для нас роблять.

Кирило Большаков, головний тренер БК «Ферро-ЗНТУ»:

Чи ставить керівництво клубу завдання повторення торішнього успіху?

Звичайно, наш президент Валерій Елькінсон, добре розуміючи, що за добором виконавців ми поступаємося решті учасників Фіналу Чотирьох, не маніпулює ультиматумами на кшталт «Не виграєте – розжену». Але саме звання володарів цього почесного титулу стимулює команду на досягнення максимального результату.

Кириле Вадимовичу, як Ви вважаєте, чотирьох діб після чергового матчу чемпіонату вистачить для відновлення фізичних кондицій гравців перед дводенним кубковим випробуванням? До речі, перший суперник «Ферро-ЗНТУ» – «Азовмаш» – матиме для цього на добу більше.

На мій погляд, один зайвий день на підготовку нічого не вирішуватиме. Хіба що «Дніпро», як господар турніру, матиме незначну перевагу. Важливіше, яким буде рівень підготовленості того чи іншого клубу.

Екс-наставник національної збірної України Валентин Мельничук прогнозує, що півфінали Кубка Суперліги будуть непередбачуваними. Ви поділяєте цю думку?

Поділяю. Хоча, якщо вимірювати шанси команд у процентному співвідношення, приміром у нашій парі фаворитом є «Азовмаш», але сподіваюся, що мої підопічні докладуть зусиль, аби спростувати це припущення. А от пара «Дніпро» ─ «Донецьк» дійсно непередбачувана: з одного боку, треба враховувати, що гра проходитиме у Дніпропетровську, з іншого – БК «Донецьк» об’єктивно сильніший. Однак саме фактор рідних стін може спрацювати на користь «Дніпра».

Припустимо, запорізька команда здолає «Азовмаш». З огляду на нещодавню вдалу гру «Ферро» з «Дніпром», Ви б хотіли бачити останнього Вашим суперником у фіналі?

Про це зарано казати. І взагалі, це гіпотетичне питання. Але я відповім таким чином: ігри Фіналу Чотирьох проходитимуть без вихідного, і ця обставина у вирішальному матчі може мати величезну роль.

superleague.ua

Добавил: Pr1Me
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.