вверх  обратно

Кубок Украины. 1/4 финала. Результаты матчей

10.02.2011
9 лютого відбулися перші матчі 1/4 фіналу Кубка України з баскетболу.
 
Гра між «Авіастаром», який дав справжній бій одному з головних претендентів на Кубок України, і «Черкаськими Мавпами» завершилася з рахунком 74-77 (12-19, 26-15, 20-13, 16-30). Як і очікував напередодні поєдинку наставник черкащан Володимир Холопов, головною ударною силою у складі «Авіастару» став досвідчений Віталій Бойко.
 
«Авіастар»: Бойко – 26 очок + 5 підбирань + 4 передачі, Тороп – 23 очка + 4 підбирання, Квітковський – 9 очок.
«Черкаські Мавпи»: Журжій – 16 очок + 3 підбирання, Коротков – 12 очок + 6 підбирань, Пархоменко – 11 очок, Насеннік – 9 очок + 6 підбирань, Цьопич – 9 очок + 4 передачі.
 
Володимир Холопов, головний тренер БК «Черкаські Мавпи»:
«Сьогоднішня гра була фактично програна: перед заключною чвертю ми поступалися з десятиочковою різницею і все ж зуміли виграти. Десь наприкінці гри допоміг Володимир Журжій, який у цьому відрізку набрав п'ять важливих очок. Але, разом з цим, хочу сказати, що свій рівень гри не показав жоден із гравців, а команда в цій грі зіграла на відсотків 20 своїх можливостей. Я вважаю, що головна проблема тут лежить у площині психології, адже зараз в силу різних причин команда перебуває не в найкращому моральному стані. Загалом же це, напевно, найгірша наша гра за два сезони.
 
Щодо суперника, то «Авіастар» – доволі добротна команда, міцний середняк, який може завдати неприємностей будь-кому. Сьогодні у запоріжців доволі якісно зіграли два лідери Бойко і Тороп, які, відповідно, набрали 26 та 21 очко. Причому, напередодні був доволі серйозний скаутинг, на якому ми робили акценти саме на цих виконавцях, але втримати їх так і не змогли».
 
Володимир Севастьянов, головний тренер БК «Авіастар»:
«Я задоволений грою, хоча ми і втратили перемогу у фактично виграному матчі. Ми невдало почали та програвали з одинадцятиочковою різницею. Після цього за рахунок зонного захисту зуміли надолужити згаяне і навіть вийти вперед. Вирішальною стала десята десятихвилинка, яку ми програли з різницею в 16 пунктів. Це говорить про те, що нам десь не вистачає функціональної підготовки. Приміром, той же Бойко в заключному періоді припустився кількох прикрих помилок саме через втому. Також дуже прикро, що травму в цій грі отримав наш головний розігруючий Севастьянов, якщо він не візьме участь в матчі-відповіді, то буде непросто. У складі суперників хочу відзначити Володимира Журжія, який у четвертому періоді зумів набрати 8 очок і тим самим серйозно допоміг своїй команді».
 
«Авантаж-Політехнік» доволі несподівано здобув переконливу перемогу над своїм прямим конкурентом у боротьбі за перше місце у групі А Чемпіонату України «Динамо» з рахунком 80-64 (18-17, 30-11, 12-18, 20-18). Тимур Арабаджи в черговий раз довів, що він є справжнім лідером харків’ян.
 
«Авантаж-Політехнік»: Арабаджи – 30 очок + 5 підбирань + 5 передач, Стрипа – 12 очок + 7 підбирань, Рочняк – 10 очок + 6 підбирань + 3 передачі, Сайнієв – 10 очок + 3 перехоплення.
«Динамо»: Денисов – 17 очок + 8 підбирань + 5 передач, Дикий – 16 очок + 6 підбирань, Шевченко – 14 очок + 3 підбирання, Щепкін – 8 очок + 8 передач.
 
«Волиньбаскет», у складі якого чудову гру провів Дмитро Виноградов (35 РЕ), вп’яте в сезоні завдав поразки географічним сусідам з Рівного, обігравши цього разу підопічних Михайла Переверзія з рахунком 83-65 (24-11, 20-16, 18-21, 21-17).
 
«Волиньбаскет»: Виноградов – 27 очок + 7 підбирань + 4 передачі, Каребін – 19 очок + 3 підбирання, Пелипейко – 10 очок, Рябінін – 9 очок + 8 передач + 4 підбирання.
«Пульсар»: Кузьмінець – 17 очок + 6 підбирань, Куракін – 11 очок + 5 передач, Гусаківський – 9 очок + 3 підбирання, Жужа – 9 очок, Сабутський – 0 очок.
 
Михайло Переверзій, старший тренер БК-93 «Пульсар-ШВСМ»,
«Ми провалили першу половину матчу, давши господарям заволодіти ініціативою в першій чверті. Це значно ускладнило наше завдання після великої перерви. Незважаючи на те, що в четвертій чверті нам вдалося звести відставання до 9 очок, втримати (цю різницю) або покращити ситуацію не вдалося. Травму коліна у третій чверті одержав Олександр Жужа. Не використали свої можливості як у кидках з гри, так і з лінії штрафних кидків, програли підбирання. Підсумовуючи все це, можна сказати, що завдання на другий матч дуже серйозне та складне. Стосовно Олександр Жужи. Завтра він проходитиме обстеження в лікарні».
 
Стріба – Кремінь-КДУ (Кременчук) – 71:94 (22:29, 11:27, 16:14, 22:24)
 
Матчі-відповіді відбудуться 13 лютого.
 
Добавил: maxoncech
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.