вверх  обратно

Данте Свонсон: "Мне нравится новый коллектив"

30.08.2012

Нещодавно «Черкаські Мавпи» розпочали свій збір в болгарському Правеці. Днями до команди приєднався останній новачок – Данте Свонсон. Відразу після того, як Свонсон пройшов медичний огляд, він відповів на кілька питань прес-служби клубу.

– Коли стало зрозуміло, що сезон знову проведеш в Україні, зрадів?


- Якщо сказати чесно, то я готовий був грати в будь-якій країні Світу. Головне для мене – залишатись на майданчику і показувати хорошу гру. Тут мені запропонували нормальні умови, тим більше я вже звик до України і до тутешнього баскетболу

- Ти не любиш змін? Чотири сезони – в Польщі, три в – Україні. Не хотів себе спробувати в іншому чемпіонаті?


- Мене завжди цікавить щось нове. Дійсно, так виходить, що в цих двох чемпіонатах пройшла вагома частина моєї кар’єри. Але, як я вже казав, просто хочу залишатись у грі і приносити користь команді. На даному етапі мого життя це Україна і «Черкаські Мавпи».

- Вже встиг познайомитися з командою? Твої враження?


- Я нещодавно приєднався до команди, але мені подобається новий колектив. У нас досить хороші гравці передньої лінії. Проти них доводилося грати в попередніх сезонах. В цьому чемпіонаті мені буде цікаво з ними грати в одній команді.

- Коли укладав контракт, говорили про завдання на сезон. Для тебе це принципово?


- Я не встиг поспілкуватись з керівництвом, адже приєднався до команди тільки в Болгарії. Всі гравці хочуть вигравати і чим більше, тим краще. Я – не виняток. Переконаний, що на кожну гру ми будемо виходити за перемогою, багато що залежатиме від того, як ми почнемо чемпіонат. Точно знаю, що в команди амбітні плани на цей сезон.

- Яку мету ти перед собою ставиш на наступний сезон?


- Як я вже казав, всі прагнуть вигравати. Все потрібно робити почергово: спочатку треба вигравати якомога більше матчів регулярного чемпіонату, потрапити в плей-оф, а потім пройти далі.

- Що знаєш про Черкаські Мавпи?


- Якщо чесно, поки – небагато (сміється). Я знаю, що минулоріч команда повернулася в Суперлігу. В минулому сезоні я грав проти «Черкаських Мавп», пам’ятаю, були дуже непрості матчі. Тепер дізнаюся про цей клуб зсередини.

- Назви свій найкращий сезон в кар’єрі?

- Одного разу в Польщі ми посіли друге місце, от це і є, мабуть, найкращий сезон в житті, але сподіваюсь його покращити вже найближчим часом. Спробую це зробити в Черкасах.

- Яка твоя життєва філософія?


- Навіть не знаю, що сказати. Я – веселий, простий хлопець. Люблю всілякі жарти і приколи, але тільки тоді, коли це має місце. Переконаний в тому, що негатив у настрої переноситься на майданчик, тому завжди стараюсь бути в гарному гуморі.

mavpabasket.com
Добавил: dinero
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.