вверх  обратно

Александр Волков: "Есть тенденция к появлению новых команд"

21.08.2012

Як уже повідомляв офіційний сайт ФБУ, 21 серпня в Києві відбулося засідання Президії Федерації баскетболу України. Було розглянуто та затверджено регламентні документи ХХІІ чемпіонату України з баскетболу 2012/2013р.р.

До Вашої уваги коментар президента Федерації баскетболу України Олександра Волкова стосовно підсумків засідання.

- Усі пропозиції керівників клубів та тренерів Вищої, Першої, Юнацької ліг, які вони висловили після завершення попереднього сезону, було нами враховано й внесено незначні зміни до Регламенту. Федерація повністю готова до проведення змагань, - підбиває підсумки засідання Президії Федерації баскетболу України президент ФБУ Олександр Волков.

- Ви самі ініціювали деякі зміни в проведенні змагань ВЮБЛ у молодших вікових категоріях. Які причини цих нововведень?

- Нині дитячі команди настільки захопилися пік-н-роллом, що баскетболісти просто не вміють грати один на один, в тому числі й захищатися один на один. Тому було прийнято рішення, що гравці молодших вікових категорій не матимуть права грати пік-н-ролли та захищатися зоною. Якщо дитячі тренери зловживають зонним захистом, це негативно впливає на індивідуальну майстерність баскетболістів. Такі обмеження практикуються в багатьох розвинутих країнах, тепер і ми ввели цей пункт до Регламенту. 
 
- На даний час остаточно невідомо, яка кількість команд виступатиме в чоловічих та жіночих Вищих і Перших лігах. Однак відомо, що на баскетбольній мапі України з’являються нові клуби.
- Є тенденція до появи нових команд у жіночій Вищій лізі – з цього сезону заявився клуб з Кіровограду. Голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Ларін приділяє велику увагу баскетболу – в місті вже є клуб чоловічої Вищої ліги, який має амбіції у майбутньому виступати в Суперлізі, тепер же з’явилася й жіноча команда. Я, як президент Федерації, постійно контактую з губернаторами та мерами, і намагаюся робити все для того, щоб місцева влада підтримувала баскетбол у своїх регіонах.

 

ukrbasket.net

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.