вверх  обратно

Состоялось заседание Президиума ФБУ

21.08.2012

21 серпня в Києві відбулося засідання Президії Федерації баскетболу України. Було розглянуто та затверджено регламентні документи ХХІІ чемпіонату України з баскетболу 2012/2013р.р. Усі ці документи попередньо пройшли обговорення в клубах та на засіданнях двох Комісій ФБУ – тренерської комісії та комісії з організації змагань. Було враховано всі побажання представників клубів.

Чемпіонат України з баскетболу 2012/2013р.р. серед чоловічих команд Вищої ліги в разі якщо буде заявлено менше 12 команд, вирішено проводити в чотири кола (2 гри вдома, 2 гри на виїзді); в разі якщо буде понад 12 команд, то перший етап чемпіонату вирішено провести за регіональним принципом. Формат чемпіонату України в Першій лізі залишено без змін. Систему проведення чемпіонату України серед жіночих команд буде затверджено пізніше.

Змінено формат розіграшу Кубка України серед чоловічих команд. Попередня частина відбуватиметься за регіональним принципом. Завдяки цьому в турнірі зможе взяти участь більша кількість команд (бажання грати в Кубку України висловили клуби Першої та Студентської ліг). Систему проведення Кубка України серед жіночих команд буде затверджено пізніше.

Крім того, на засіданні Президії ФБУ було обговорено та затверджено Додаток до Положення про проведення чемпіонату України серед юнацьких команд. Так, у підлітковому баскетболі певні шестеро баскетболістів гратимуть протягом п’яти хвилин ігрового часу з замінами, наступні п’ять на майданчик виходитимуть інші шестеро гравців. У міні-баскетболі відтепер дозволено брати хвилинну перерву в кожному періоді. Члени Президії також ухвалили пропозицію президента Федерації баскетболу України Олександра Волкова заборонити зонний захист та пік-н-ролли в дитячому баскетболі.

Крім того, під час засідання Президії ФБУ було прийнято рішення прийняти до Вищої ліги клуб з міста Харцизьк Донецької області.
 

ukrbasket.net

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.