вверх  обратно

"Политехника-Галычина" подписала боснийского защитника

18.08.2012

Головний тренер галичан поступово скорочує кількість вакантних місць у своїй команді. З приходом Ґорана Іконіча наставник зможе менше хвилюватися за позицію 2/3, на якій, скоріш за все, виступатиме легіонер-новобранець.

Особливо успішним у кар’єрі Ґорана став 2011-й рік. Разом зі своєю тодішньою командою - «Крка» (Ново Место, Словенія) - він став переможцем престижного клубного турніру Єврочеллендж-2011. Ба більше, за підсумками змагань, саме Ґоран отримав ще три(!) “бонусні” нагороди. Він переміг у номінаціях Гравець року, Захисник року та Кращий європейський гравець року. Зауважимо лише, що той – комплексний – успіх боснійця був далеко не першим у його спортивному житті. Побіжного погляду на кар’єру Ґорана достатньо, щоб зрозуміти: до різноманітних перемог він уже давно звик. Починаючи з 2001-го року, прізвище Іконіча постійно фігурує на вершинах різноманітних особистих рейтингів гравців. А також – у складах команд, що успішно виступали у Чемпіонаті та Кубку Боснії і Герцеговини (грав за клуб «Босна»), словенській першості та кубкових змаганнях (був гравцем клубу «Крка») та в Адріатичній лізі.

Також з 2001-го року Ґорана залучають до збірної Боснії і Герцеговини. Відтак, виступом за національну команду на Євробаскеті 2011-го року Іконіч відзначив своєрідний ювілей. У 5-ти іграх за Боснію і Герцеговину він у середньому набирав 6.4 очка та зробив по одному підбиранню й передачі.

У сезоні 2011/2012 Ґоран грав у Туреччині за клуб «Пінар Карсіяка» - учасника ¼ розіграшу плей-офф. У 32-х матчах (30 у регулярному чемпіонаті та 2 у плей-офф) Іконіч показав такі результати: 12,1 очка, 2.5 підбирань, 2.0 передачі та 1.3 перехоплень. Також він взяв участь у двох іграх кваліфікації Єврокубка. Його статистика: 10,5 очок, 1.0 підбирань, 1.5 передач та 1.5 перехоплень.

politehgalychyna.com.ua
Добавил: dinero
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.