вверх  обратно

Вукосавлевич и Васильевич: "Всегда остаемся оптимистами"

4.08.2012

Владан Вукосавлєвіч та Саша Васільєвіч одними з перших серед гравців “Політехніки-Галичини” прилетіли до Львова. Цікаво, що до міста Лева хлопці дісталися одним рейсом. Також за компанію вони прийшли і на перше тренування-розминку. А тому ми вирішили розпитати обох баскетболістів про те, з яким настроєм вони приступають до тренувань.

- Хлопці, а як трапилось так, що ви прибули до Львова одним літаком?


Владан: “Це просто сталося. Клуб хотів, щоб ми прилетіли до Львова разом. Ми так і зробили. От і все. Сашо, тепер ти щось скажи…”

Саша: “Ми прилетіли, бо почули, що “Політехніка-Галичина” візьме лише двох гравців із Сербії. Хотіли встигнути! …Та я жартую. Насправді нам просто сказали прибути першого числа, а оскільки ми на той час були у Сербії, то й прилетіли разом. Ось, приступаємо до тренувань”.

- Чи були ви знайомі до того?


Владан: “Так, ми знаємо одне одного, але ми ніколи не грали разом. Саша виступав за іншу команду, я грав проти нього і все. І ось вперше ми виступатимемо за один клуб”.

- Владане, розкажи як ти провів міжсезоння?


- Все – добре! Я багато часу провів з рідними. Ми чудово провели літо. Побували в Єгипті та й таке.

- У минулому сезоні багато говорили про твою зайву вагу. Хоча це й не заважало тобі виступати на високому рівні. А як оцінюєш свою нинішню фізичну форму?

- Багато центрових, як Шакіл Оніл чи Бейбі Шак з цього, як його? З Ізраїлю, з “Маккабі”, вони дуже добрі важкі центрові. Тому не розумію, чому у мені шукають якісь проблеми через зайву вагу. Тим більше, що влітку я скинув кілька кілограмів, а ще буде підготовчий період… Тому до сезону я буду готовий і ніяких проблем з вагою не буде!

- Владане, ти став одним з кращих за показником підбирань. Чи хочеш стати першим у сезоні 2012-2013?


- Я намагатимусь грати так, щоб команда перемагала у всіх матчах. Звісно, якщо випаде нагода робити багато підбирань, я скористаюсь з неї. Але все залежатиме від того, як мені скаже грати тренер і того, скільки підбирань треба буде для перемоги команди. Якщо 6, то робитиму 6, 10 – буде 10. Не знаю, побачимо.

- Які досягнення для тебе важливіші – особисті чи командні?


- Насамперед я граю для команди, а вже потім – для себе, це все.

- У Львові збирається доволі сильний колектив. Ти з оптимізмом дивишся у Новий сезон?


- Я завжди – оптиміст! У минулому сезоні, коли прийшов сюди, я прагнув до плей-офф, але ми програли дуже багато ігор. Але я не втрачаю віри і хочу виграти чемпіонат, якщо це можливо. Така я вже людина…

Питання до Саші:

- Сашо, ти вже працював з Жельком Лукаїчем у “Хемофармі”. Разом ви стали чемпіонами Адріатичної ліги у 2005-му. Хочеш знову стати чемпіоном, але вже з “Політехнікою-Галичиною”?

- Я працював з Лукаїчем два роки. Це був дуже добрий час, було багато класних ігор, ми перемогли в Адріатичній лізі. Але зараз ситуація інша. В Україні інша ліга, інша мова, багато чого відмінного від Сербії. Зараз найголовніше, щоб усі гравці були здоровими, щоб команда добре підготувалася, а далі побачимо – гра за грою.

- Кажуть, у минулому сезоні ти пішов із “Хіміка” тому, що тебе фактично витіснив Даррел Мітчелл. Це правда?


- Ні, звісно ні. Даррел – класний чувак, чудовий гравець, мені подобається грати з ним. Я пішов із “Хіміка” з інших причин, але це вже зовсім інша історія.

- Як думаєш, у команді Лукаїча, гратимеш першим номером, чи Желько ставитиме перед тобою інші завдання?


- Найголовніше для мене те, щоб моя команда перемагала! А яку роль у перемозі мені відведе тренер, побачимо. Якщо я гратиму 5 хвилин чи усі 40, не важливо. У будь-якому випадку робитиму все, що від мене залежить для перемог.

- Яке місце у цьому чемпіонаті займе “Політехніка-Галичина”?

- Я завжди залишаюсь оптимістом. Грав у багатьох командах. І досвід мені підказує, що потрібно добре підготуватися, постаратися не травмуватися, а далі побачимо! Чемпіонат такий довгий! Як на мене, то краще відповідати на це питання гра за грою! Я ж особисто сподіваюся, що наша команда потрапить до плей-офф.

politehgalychyna.com.ua

Добавил: sevitch77
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.