вверх  обратно

Владимир Коваль подвел итоги выступления сборной Украина U-20 на Евробаскете

28.07.2012

Днями в Словенії завершився чемпіонат Європи U20. Нагадаємо, збірна України посіла на ньому 12 місце. Як складалися для нашої команди ці змагання розповів головний тренер чоловічої молодіжної збірної України Володимир Коваль.

- Перший матч був дуже важливим і дуже важким, з нервовою кінцівкою. Команда Греції – непростий суперник. Від початку до завершення гра була рівною. Ми повинні були вигравати, але припустилися великої кількості необов’язкових помилок у кінцівці, як в захисті, так і в нападі. Збірна Греції змогла перевести гру в овертайм, у якому здобула перемогу.

- У поєдинку з командою Росії наша збірна катастрофічно програла підбирання. В чому причини?

- Поразка в овертаймі в першому матчі сильно вплинула на нашу гру протягом усього чемпіонату. Ми серйозно готувалися до поєдинку з греками, хотіли перемогти. Наступного дня в матчі з Росією не вистачало концентрації уваги в грі на власному щиті. В цілому в захисті ми грали непогано, ми не програли росіянам у захисті, програли тільки підбирання, крім того, ми припустилися елементарних дитячих помилок у нападі. Гадаю, після прикрої поразки від греків ми мали недостатньо часу на відновлення: завершили матч з греками о восьмій вечора, наступного дня грали о другій дня.

- В матчах зі збірними Сербії та Франції у нашої команди також були проблеми з підбиранням.

- Хлопці іноді втрачали концентрацію під час виконання кидків. На першості Європи не ті ігри, до яких вони звикли в чемпіонаті України, коли йде кидок і мало хто бореться за підбирання. Там чотири баскетболісти мінімум ідуть у боротьбу за підбирання. Можливо, ми до цього не були готові, хоча й приділяли цьому увагу. Ще під час товариських матчів ми бачили, що маємо проблему в цьому компоненті гри. Однак ця проблема залишилася до завершення чемпіонату, ми не змогли з нею впоратися.

- Хто з гравців виправдав ваші сподівання?

- Я не хочу когось виділяти. Ми грали, як команда. Щось вийшло, щось – ні. Для того, щоб проаналізувати гру, потрібен час, необхідно передивитися матчі, побачити, хто в якій ситуації припустився помилок, де були тренерські помилки. Тоді можна буде робити висновки.

- Чимало фахівців казали, що цьогорічна молодіжна збірна – дуже сильна команда…

- Я не знаю, як фахівці могли це говорити, адже вони не бачили наших суперників на чемпіонаті. Я вважаю, команда цього року не дуже сильна. Якщо подивитися історію виступів на чемпіонатах Європи гравців 1992-93 років народження – результати не зовсім вдалі. Це покоління ніколи не вважалося сильним. Чому команду називали сильною? Можливо, вплинули наші вдалі виступи на товариських турнірах. Приміром, ми непогано виступили в Іспанії, де нашими суперниками були господарі, литовці та словенці. Якщо подивитися на нашу гру на цьому турнірі, то на чемпіонаті Європи ми повинні бути як мінімум у вісімці: литовці стали чемпіонами Європи, іспанці здобули бронзові медалі, на турнірі ми з ними грали на рівних, у іспанців виграли 15 очок. Відзначу, що на чемпіонаті Європи наші гравці чомусь кардинально змінюються: на зборах вони виконують одну роботу, приїжджають на чемпіонат – роблять усе навпаки. Очевидно такий менталітет гравців – на зборах вони працюють добре, хочуть потрапити до складу, а на чемпіонаті Європи, де є відповідальність за результат, не завжди все виходить. Коли на нашу команду не тиснув вантаж відповідальності за результат, ми перемогли досить сильну збірну Німеччини, цей матч нічого не вирішував, і хлопці грали спокійно.

- В поєдинку з німцями ви дали відпочити лідерам. Не грав Артем Пустовий.

- Пустовий мав травму. В матчі з французами його штовхнули в спину, він не вдало впав. Тому ми дали йому відпочити. Однак у матчах, що залишилися, він був не схожий на себе. Можливо, сильно турбувала спина. Коли ми їхали на чемпіонат Європи, то розраховували на інший результат. Однак для досягнення цього результату ми повинні були вигравати в першому матчі. Після тої поразки в овертаймі настрій погіршився, руки ми не опустили, однак боротися було важче. Ми готувалися до гри з Грецією два тижні, мали відео. Греки жодних сюрпризів не піднесли, ми мали вигравати. Вважаю, нам самим треба змінюватися, ми не готові поки що до таких серйозних матчів. Ми зіграли на своєму рівні, могли стрибнути вище голови, але не стрибнули. На чемпіонаті Європи були команди високого рівня, які грають у чоловічий баскетбол, наші гравці на їхньому тлі виглядали як діти, робили дитячі помилки. Ми знали, що маємо таку проблему, намагалися на зборах її максимально вирішити. І на зборах все складалося добре, однак, коли приїхали на чемпіонат, ці проблеми знову випливли на поверхню.

ukrbasket.net
Добавил: trancer
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.