вверх  обратно

Майк Фрателло - о ближайшем турнире в Болгарии

23.07.2012

23 липня чоловіча національна збірна України відправилася на Міжнародний товариський турнір до Болгарії. Команда Майка Фрателло проведе поєдинки зі збірними Туреччини, Польщі та Болгарії.

До Софії вилетіли 16 баскетболістів: Стівен Буртт, Артем Буцький, Сергій Гладир, Дмитро Глєбов, Роман Гуменюк, Артур Дроздов, Дмитро Забірченко, Ігор Зайцев, Олександр Кольченко, Максим Корнієнко, В’ячеслав Кравцов, Олександр Липовий, Кирило Натяжко, Сергій Попов, Максим Пустозвонов і Станіслав Тимофеєнко. Руслан Отверченко, Артем Сліпенчук і Артем Швець залишили національну команду під час зборів у Києві.

На щастя, травма Кирила Натяжка в матчі зі збірною Ізраїлю на AeroSvitCup-2012 виявилася не серйозною, тож центровий вирушив зі збірною до Болгарії.

Розклад матчів European Basketball Tour Sofia2012

24 липня
18:30 Україна – Польща
21:00 Болгарія – Туреччина

25 липня
18:30 Польща – Болгарія
21:00 Туреччина – Україна

26 липня
18:30 Болгарія – Україна
21:00 Польща – Туреччина

28 та 29 липня національна команда України зіграє два поєдинки в Сербії з місцевою збірною.

Головний тренер національної збірної України Майк Фрателло:
- Команда дуже тяжко, інтенсивно тренувалась. Ми мали можливість побачити багато баскетболістів в дії, і скористалися цією можливістю. На AeroSvitCup ми грали з дуже хорошими збірними, всі команди на турнірі виступали добре. Тепер на нас знову чекають достойні суперники. Для нас це буде чергове серйозне випробування. Ми повинні багато чого винести з цього турніру. Там будуть хороші команди, багато сильних, талановитих гравців.

Туреччина - срібний призер чемпіонату світу 2010 року, вони великі, високі досвідчені, одна з найкращих команд у Європі. Польща дуже добре виступала на Євробаскеті минулого року, у них є Марцин Гортат, який грає у НБА і ще пара гравців НБА. А Болгарія - це дуже складна команда, ми грали з ними на минулому Євробаскеті і перейнялися повагою до них. Можливо, на цьому турнірі ми будемо найслабшою командою на тлі цих трьох суперників. Але це нічого, ми повинні грати.

На перший тренувальний збір приїхало дуже багато гравців. Ми хотіли подивитися на кожного з них і кожному дати шанс. Ми зробили перший відсів, потім другий. До 15 серпня першого матчу відбору на Євробаскет у нас має залишитися 15 гравців і ми відчули, що вже час прощатися з деякими баскетболістами, щоб у інших було більше ігрового часу, більше уваги приділяти їм на тренуванні. Ми будемо ретельніше спостерігати за грою тих, хто лишився, перш ніж попрощатися ще з 1-2 гравцями. Це буде дуже важке рішення для мене. Ми повинні вчитися захисту, обороні, ми повинні гарно зіграти проти достойних команд – таке завдання турнірів у Болгарії та Сербії.

Минулого літа я вперше приїхав працювати з іноземною командою. Це вже друге наше спільне літо, на щастя, гравці тепер комфортніше почуваються зі мною, нам комфортніше разом. Додаються нові баскетболісти, і досвідчені гравці розповідають їм, чого чекати, тому співпраця наша покращилася.

Ми не знаємо як почуватимуться Натяжко і Зайцев завтра чи післязавтра, побачимо, чи зможуть вони грати на турнірі.

ukrbasket.net
Добавил: dinero
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.