вверх  обратно

"Политехника-Галичина" подписала двух легионеров

21.07.2012

Один з кращих плеймейкерів минулого сезону Суперліги продовжить кар’єру у Львові.

Сьогодні ввечері Даррел Мітчелл підписав контракт з “Політехнікою-Галичиною”. Виступаючи у 2011/2012 роках за южненський “Хімік”, Даррел своєю грою виборов собі неофіційний титул “мозку” команди. А його статистика тільки це підтверджує. Даррел став першим серед усіх гравців регулярного чемпіонату за показником передач. У середньому він віддавав 6 результативних пасів. Також новобранець львів’ян потрапив до десятки бомбардирів. Він набирав 16.9 очка в середньому за гру. Висока результативність Даррела за обома показниками не дивує, якщо зважати на правило, яким він керується на майданчику: “Під час атаки плеймейкер повинен бачити як своїх гравців, так і суперників, - сказав в одному з інтерв’ю Мітчелл. - Якщо я помічаю, що мій партнер на вигідній позиції, я з радістю віддаю йому передачу. Якщо ж усвідомлюю, що становище одноклубника непевне, атакую сам!” До слова, дев’ятим Даррел став також за показником ефективності – 17.6.

Даррел Мітчелл не лише результативний, але й дуже наполегливий гравець, який любить перемагати. Так, відігравши у 2009-2010 роках сезон у “Хіміку”, Даррел, за згодою обох сторін покинув команду. Мотивація – южненці не пробилися до плей-офф. Мітчелл перейшов до бельгійського “Остенде”, де відразу показав, на що здатен: 12 очок в середньому за гру та 3.9 передач. Побачивши можливості нашого сьогоднішнього героя, бельгійці запропонували Даррелу залишитися у команді ще на рік. І не прогадали. За результатами того сезону Мітчелл набирав 11.7 очка та робив у середньому 4 передачі за гру. Також того року “Остенде” успішно виступав у турнірі ФІБА Єврочелендж. В іграх тих змагань Даррел відзначався 13.1 очка, 3.6 передач та 3.9 підбирань. Його досягнення стали вагомим внеском до загального успіху клубу, який дійшов до Фіналу чотирьох Єврочеленджу.

Після сезону в Бельгії, Даррел Мітчелл повернувся до України, і знову – до “Хіміка”. Про те, наскільки успішними стали 2011-2012 роки особисто для Даррела, ми писали вище. Та от для “Хіміка” той сезон став відносно успішним. За підсумками регулярного чемпіонату команда зайняла заслужене четверте місце. Але на стадії плей-офф тричі поступилась запорізькому Ферро-ЗНТУ, який у регулярці показав практично ідентичні з “Хіміком” результати. Два матчі южненці програли у рідних стінах, що, мабуть, особливо боляче вдарило по їхніх амбіціях. Тим більше, свіжими у пам’яті були ігри Кубку Суперліги, Фінал чотирьох якого також проходив на паркеті “Хіміка”. Команда з южного зайняла на тих змаганнях третє місце. Але очевидно, що у себе вдома “хіміки” розраховували на більше… - Я – гравець командний, - сказав у цитованому вже інтерв’ю Даррел Мітчелл. З цих слів стає зрозуміло, що особисті досягнення не надто тішать Дарелла, якщо його команда зупиняється за крок до успіху…

По закінченні сезону 2011/2012 южненський клуб запропонував Даррелу Мітчеллу залишитись. Але, як бачимо, він вирішив по-іншому. І дуже тішить те, що такий класний гравець, який завжди намагається діяти на користь своєї команди, який завжди налаштований на досягнення найвищих вершин, у новому сезоні виступатиме за “Політехніку-Галичину”. Погодьтесь, шанси львів’ян на гідний виступ у 2012/13 ігрових роках різко зростають!

Тим більше, що практично водночас із Даррелом контракт із львівським клубом підписав і партнер Мітчелла по “Хіміку” Саша Васільєвіч. Щоправда, у минулому сезоні Саша зіграв за южненців лише 15 матчів. Його середньостатистичні показники склали 5.1 очка, 3.4 передачі та 1.3 підбирання. Також Васільєвіч виступав у п’ятьох матчах групового раунду ФІБА Єврочелендж (5.4 очка, 3.4 передачі, 3.2 підбирання). Розірвавши контракт з южненським клубом, Саша подався до Греції, де з грудня 2011 по травень 2012-го виступав за клуб “Ікарос”.

Та шанувальники баскетболу добре пам’ятають Сашу як основного розігруючого “Донецька”, за який він грав у сезоні 2010/2011. Тоді, з результатом 4.6 передачі, він посів четверте місце у змаганні асистентів.

Також Саша відзначився тим, що, виступаючи на Євробаскеті-2011 за збірну Боснії та Герцеговини, став кращим її гравцем за показниками результатиних пасів та перехоплень. У п’яти матчах того турніру він набирав у середньому 6.4 очка, робив 5.4 передачі та 1.8 підбирань.

Відтак, Саша Васільєвіч також знає, як це – бути кращим. Та найголовніше, що він, так само, як і Даррел Мітчелл, позиціонує себе як гравця командного. А ця риса дуже знадобиться обом баскетболістам у їхньому новому колективі, очолюваному прихильником командного баскетболу Желько Лукаїчем.

Довідка:

Даррел Мітчелл

Народився 3 травня 1984р.

Громадянин США

Позиція – захисник

Зріст 180см

Вага 86кг

З 2002 по 2006 рік виступав у лізі NCAA за університетську команду LSU. 2006-го перейшов до турецького “Галатасараю”. Після того грав у клубах: “Летувос Рітас”(Литва), “Шалон”(Франція), “АЕL”(Кіпр), “Хімік”(Україна), “Остенде”(Бельгія) та знову за “Хімік”.

politehgalychyna.com.ua

Добавил: talib
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.