вверх  обратно

Владимир Коваль: "Верю в то, что сборная Украины может показать высокий результат"

10.07.2012

Сьогодні чоловіча молодіжна збірна України вирушає на чемпіонат Європи U20 (дивізіон А), що відбудеться 12-22 липня в Словенії. Суперниками нашої команди будуть збірні Росії, Греції та Естонії.

Напередодні від’їзду команди до Словенії прес-служба ФБУ поспілкувалася з головним тренером молодіжної збірної України Володимиром Ковалем та розігруючим команди Климом Артамоновим.

Вимагаю від хлопців, щоб на чемпіонаті Європи вони були однією командою і билися до останнього. Це найголовніше. Якщо ми битимемося, в нас буде результат. Я вірю в те, що ми можемо показати високий результат, вірю в гравців, адже вони провели величезну роботу, - зазначає Володимир Коваль.
 
Що можете сказати про суперників на чемпіонаті Європи?


Маємо інформацію про збірну Росії, щодо команди Естонії володітимемо інформацією безпосередньо на першості Європи.

В цій групі збірна України не вважається фаворитом. Цей статус не тисне на команду?


Нас побоюються, до нас ставляться серйозно. Це я знаю точно.

В рамках підготовки до чемпіонату ви провели три Міжнародні турніри. Наскільки ви задоволені тим, що змогли зіграти спаринги з такою кількістю команд?


Для нас дуже важливою була участь у цих турнірах, усі ігри були корисними, адже ми грали з командами різного рівня. Крім того, всі збірні відрізнялися стилем гри. Ми грали, зокрема, з топовими командами: з Іспанією, Литвою, Словенією… Перемогли іспанців, з литовцями і словенцями грали на рівних. Але найголовніше, що ми побачили свої помилки. В контрольних іграх у нас були помилки, яких ми не маємо права припускатися на чемпіонаті Європи.

Чи всі гравці, котрих ви хотіли бачити в збірній, їдуть на чемпіонат Європи?


Їдуть ті, хто це заслужив.  Ці дванадцятеро хлопців проявили себе з найкращого боку й вибороли місце в складі збірної.
 
Клим Артамонов
: «Головний тренер національної збірної Майк Фрателло сказав, що у нашої команди великий потенціал»

Плеймейкер молодіжної збірної України Клим Артамонов переконаний, що українська збірна U20  може перемогти будь-якого суперника.

Ми зіграли на трьох товариських турнірах в Чехії, Італії та Іспанії. Грали на рівних з такими командами, як Італія, Литва, перемогли іспанців. Тобто ми можемо грати на високому рівні, головне, бути зібраними в кожному матчі. Наприклад, на турнірі в Іспанії після перемоги над господарями майданчику ми розслабилися, гадаю, якби не це, то виграли би всі три поєдинки. Ми покажемо високий результат на чемпіонаті Європи, якщо серйозно налаштовуватимемося на кожну гру, тому що навіть головний тренер національної збірної Майк Фрателло сказав, що у нашої команди великий потенціал, - відзначає Клим Артамонов.

Торік ти виступав у юніорській збірній, тепер уже в молодіжній. Як на першого номера, на тебе лягає велика відповідальність. Ти готовий бути лідером цієї команди?

Вважаю, я готовий. Як такого лідера в команді немає, гадаю, в цьому наш плюс, оскільки всі дванадцятеро гравців  у нас рівні за класом, у будь-яку секунду кожен може вийти на майданчик і зіграти не гірше за іншого. Я готовий допомогти команді бути одним цілим. А як у мене це вийде, побачимо на чемпіонаті Європи.

Нагадаємо, 8 липня головний тренер національної збірної України Майк Фрателло зі своїми асистентами та з тренерським штабом молодіжної збірної на базі «Святошин» провів тренування збірної U20..

ukrbasket.net

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.