вверх  обратно

Тренерский штаб сборной Украины поработал с молодежью (видео)

8.07.2012

Головний тренер національної збірної України Майк Фрателло зі своїми асистентами та з тренерським штабом юніорської збірної на базі в Пущі-Водиці провів тренування збірної U18. Крім загальної розминки, гравці попрацювали, розділившись на три групи за амплуа. З кожною групою працював один з асистентів Фрателло та один з тренерів юніорської збірної.

«Це було дуже цікаве тренування. Багато уваги було приділено грі в захисті, також тренер розповідав, як правильно відкриватися, як ставити заслін. Враження неймовірні. На цьому тренуванні з нами працювали 10 тренерів, тому вони могли пояснювати кожну деталь», - ділиться враженнями гравець юніорської збірної Станіслав Кудря.

«На цьому тренуванні ми отримали багато інформації. Тренер нас менше навантажував фізично, намагався встигнути пояснити якомога більше. Гадаю, робота на майданчику з таким фахівцем додасть нам упевненості у власних силах, а інформація, яку ми сьогодні отримали, дуже знадобиться», - розповідає гравець юніорської збірної України Владислав Смирнов.

«Майк Фрателло ознайомився з нюансами нашої системи гри, і вправи підібрав так, щоб не відходити від моєї концепції захисту. Велике спасибі Майку за те, що він також привернув мою увагу до деяких нюансів у нашій грі», - зауважує головний тренер юніорської збірної України Андрій Харчинський. – «Про те, щоб мати кілька асистентів мріє кожен тренер. У мене цього року три помічники. Ви не уявляєте, наскільки це покращує роботу на тренуваннях. В залі чотири кошики, ми можемо розділитися на чотири групи, з кожною з цих груп працює окремий тренер. Тому чим більше у тренера асистентів, тим краще, оскільки є можливість по ходу тренування аналізувати помилки або записувати заняття на відео і зразу ж разом із гравцями аналізувати, що вони роблять неправильно».

«Сьогодні Майк провів тренування з юніорською збірною, завтра проведе з молодіжною. Ці тренування потрібні для того, щоб гравці в цьому віці – 18-20 років – розуміли систему, до якої мають готуватися. Наразі ми розробляємо план, за яким хочемо відправити декількох українських тренерів до США на рік на навчання. Звісно, в нас великі плани на 2015 рік, і хлопці з юніорської та молодіжної збірних – саме ті кандидати, хто 2015 року намагатиметься потрапити до складу національної команди. Ми розраховуємо, що наш план підготовки дасть результати. Ми задоволені, що кадетські, юніорські та молодіжні збірні нині прекрасно грають у товариських турнірах, є великі шанси, що національна жіноча збірна України вдало проведе два останні матчі та вийде до фінальної частини чемпіонату Європи», - каже президент Федерації баскетболу України Олександр Волков. – «Стосовно чоловічої національної збірної. На перші збори приїжджають більше двадцяти гравців. Хочу відзначити, що чи не вперше буде конкуренція за місце в збірній. Так, дехто з гравців, на котрих розраховував Майк Фрателло, не зовсім вдало грали цього сезону за свої клуби, дехто навпаки, досяг певних успіхів. Ви знаєте, що Олександр Липовий став MVPна спеціальному зборі, організованому NBAв Тревізо. Ми дуже щасливі, що Слава Кравцов уже практично гравець NBA, «Детройт Пістонс» дуже на нього розраховує. В’ячеслав – гарний приклад для молоді. Завдяки тому, що він старався, працював, прогресував щороку і завдяки тому, що його торік побачили тренери, зокрема Брайан Хілл, асистент головного тренера «Детройт Пістонс», Слава продовжить кар’єру в найсильнішій лізі світу. Цього року в національній збірній України практично новий тренерський склад. Майк підбирає людей, яким він довіряє, з якими вже працював. Усі асистенти Фрателло – відомі особистості, серйозні фахівці».



ukrbasket.net

Добавил: trancer
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.