вверх  обратно

"Хирурги" и "Росичи" - триумфаторы киевского этапа отбора чемпионата Украины по баскетболу 3х3

29.05.2012

27 травня в Києві визначилися перші два учасники фінального турніру чемпіонату України з баскетболу 3х3. Організаторами змагань виступили Федерація баскетболу України, Державна служба молоді та спорту України та Федерація вуличного баскетболу України. За регламентом у першому відбірному етапі в столиці України могли брати участь команди Києва, а також Київської, Житомирської та Чернігівської областей. Змагання пройшли за чудової погоди у Пушкінському парку столиці у День Києва.

 

За дві бажані перепустки до Суперфіналу вели боротьбу 12 команд. Змагання відбувалися за офіційними правилами баскетболу 3х3 ФІБА. Спочатку команди билися за вихід до чвертьфіналу у двох групах, а потім по 4 найкращі колективи з кожного секстету боролися за успіх в раунді плей-офф.

Майже усі матчі цього етапу проходили у захоплюючий боротьбі, де переможець визначався на останніх секундах. В кількох поєдинках найсильнішого виявили лише в овертаймі. А найбільш успішно київський іспит склали команди „Росичі” та „Хірурги”. Вони пробилися до фіналу і таким чином представлятимуть київський регіон в національному Суперфіналі 14 та 15 липня в Києві. Команди-невдахи цього раунду ще матимуть шанс пробитися до Суперфіналу через останній відбірний раунд, який проходитиме у Києві 13 липня.  

У фінальному ж матчі київського відбору перемогу святкували „Хірурги”. В складі цієї молодої і дуже перспективної команди відмінно зіграли Євген Морозов та Євген Шумейко, які минулого року в складі збірної України виступали в Італії на юніорському чемпіонаті світу з баскетболу 3х3.

За словами першого віце-президента Федерації вуличного баскетболу України Віталія Письменника, майже всі команди показали високий рівень майстерності. „Дуже приємно, що з кожним роком зростає рівень учасників та конкуренції. Тепер очікуємо на таку ж запеклу і цікаву боротьбу в наступних відбірних раундах, які відбуватимуться по всій Україні протягом червня і липня. А ще я хочу подякувати усім нашим партнерам, суддям, учасникам та вболівальникам, адже завдяки кожному з них ми побачили у Києві справжнє свято баскетболу 3х3 вже на попередній стадії змагань”, - додав він. 

Всі призери цього відбірного етапу, а також переможці конкурсів дальніх кидків (Саченко Константин – „Юкон”), отримали подарункові сертифікати від піцерії та боулінг-клубу „Бруклін” (вул. Маршала Малиновського 12, ТЦ Метрополіс). 

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.