вверх  обратно

Припинення діяльності Дитячо-юнацької спортивної школи #1 м.Житомир

20.09.2019
Звертаюсь до Вас по допомогу, оскільки діюча влада м.Житомир вчиняє змову!
Чинна Житомирська міська рада, очевидно розуміючи неминучість завершення своєї каденції, "поклала око" на ласу земельну ділянку, яка належить Дитячо-юнацькій спортивній школі #1!
Зрозуміло, що все робиться, маскуючи крадіжку формулюваннями "підвищення якості освітніх послуг, що надаються громаді міста, створення належних та безпечних умов перебування дітей у навчальних закладах".
Суть в тому, що збираються припинити існування ДЮСШ #1, приєднавши її до ДЮСШ #2!
ДЮСШ #1 - це найперша післявоєнна спортивна школа в Житомирі, до якої бігли займатись діти різними видами спорту! Вона виховала цілі династії спортсменів! Випустила в світ всесвітньо відомих чемпіонів, майстрів спорту, заслужених тренерів! Сама назва "ДЮСШ #1 м.Житомир" відома в історії дитячо-юнацького спорту! Михайло Тросман, відомий гросмейстер, засновник шахового відділення ДЮСШ #1! Йосип Дорфман, Олександр Хузман - міжнародні гросмейстери, які вийшли зі стін ДЮСШ #1! Георгій Демб, заслужений тренер України з баскетболу!
Наразі ДЮСШ #1 культивує розвиток дитячих і підліткових волейболу, баскетболу і шахів. Не треба моніторити досягнення в цих видах спорту останніми роками, адже у всіх чемпіонатах, турнірах різного рівня призові місця займають учні цієї школи! Сьогодні в ній навчається діюча чемпіонка України з шахів серед дівчат у віці до 10 років Марина Петренко! Сьогодні наша школа - це єдиний осередок в Житомирі, де діти БЕЗКОШТОВНО заімаються шахами із професійними тренерами!
Сьогодні учні командних видів спорту не мають залу власного! Вони вимушені благати місцеві школи про надання місця для проведення занять. У віданні школи знаходиться прекрасна зелена зона, земельна ділянка. Але замість того, аби забезпечити учнів-волейболістів і учнів-баскетболістів необхідними спортивними залами на цій території та спортивним інвентарем, Житомирська міська рада вирішила просто припинити діяльність школи!
Школа за історію свого існування пережила чимало складнощів... Свого часу її було викинуто із чудового приміщення до ПІДВАЛУ!!! І навіть тоді, не зважаючи на жахливі в першу чергу для ДІТЕЙ умови, учні все одно бігли туди займатись улюбленими видами спорту!
І після такого жаху, коли в 1996 році нарешті з'явились більш менш нормальні умови для занять дітям, коли ДЮСШ #1 надали просторе приміщення, зручно розташоване, з чудовою зеленою територією, почалися чергові жахіття.....
І цьогорічне рішення - не перша спроба забрати територію, яка належить ДЮСШ #1! Адміністрація школи, тренери, батьки пам'ятають принаймні кілька таких спроб за останні роки... І кожен раз під різними формулюваннями та приводами.
Наразі за територією школи, на місці колишнього заводу, зводиться величезний житловий комплекс. І одним із найзручніших під'їздів до нього є саме територія ДЮСШ #1!
25 лютого 2020р. Дитячо-юнацькій спортивній школі #1 виповнюється 75 років!
Чому так цинічно, прикриваючись якоюсь оптимізацією, економією т.д., депутати плюють на спортивну історію нашого міста і області???
Все місто розуміє, що насправді, зливаючи наші дві спортивні школи, відбирають земельну ділянку для більш прибуткових потреб!
Ми, батьки учнів ДЮСШ #1, просимо у Вас допомоги і сприяння у збереженні нашої школи як історично сформованого осередку розвитку дитячо-юнацького спорту Житомирщини!!!

Батьками створено Петицію до Президента України у підтримку збереження та розвитку цієї школи. Прошу всіх небайдужих до майбутнього учнів і тренерського складу школи підписати її!
Дякуємо!
https://petition.president.gov.ua/petition/73592
Добавил: Валентина
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.