вверх  обратно

Листая листики статистики. Свипы, свипы кругом, чтоб им пусто

30.06.2018
Згадався один коментар після 4 матчу фіналу про те, як же набридло постійно дивитися на ці свіпи (

«Змеи, змеи кругом, чтоб им пусто!
– Человек в исступленьи кричал»

І правда, куди це годно: як не фінал, так відразу свіп? Надто останнім часом. Куди котиться Ліга? Знову захотілося попірнати, цього разу – в історії такого ганебного явища, як свіп у фіналі НБА.

По-перше, слід відразу заспокоїти стурбовану громадськість (а когось і розчарувати): свіп-смерть Лізі не загрожує. Із 72 фіналів маємо цілих 9, що закінчилися із «сухим» рахунком. Інші варіанти прольоту зустрічаються вдвічі-втричі частіше.
По-друге, щодо «втоми» від. Тут, швидше, може йтися про втому не від свіпів, а від їхньої відсутності. Бо останній такий випадок трапився рівно 11 років тому. Влітку 2007 Сан-Антоніо Сперз винесли (sweeping) – ви не повірите! – Клівленд Кавальєрз із його лідером … ви здогадалися. Тобто, він і тут – серед рекордсменів, і тут територію помітив )

Раз уже почали – про рекорди.
Виграти 4:0 у фіналі – важко. Програти – значно легше. Такий висновок, бо 9 «виносів тіла» оформили 8 різних команд. А винесених тіл було всього 5. Усього 5 команд вписали себе в історію НБА, як такі, що дійшли до фіналу й там злетіли вдризґ! Причому, 4 з них – зі Сходу: по 2 рази це були, як уже згадувалось, Кавалери з Огайо, а також – чинні земляки Іссуфа Санона з Вашингтона. Щоправда, останні в ті давні часи називалися Булетс і спочатку представляли Балтимор. Але скільки не маскуйтесь, а ми вас усе одно впізнали, товариши Чародії. Ще по разу – Орландо та Нью-Джерсі.
А от у Західній конференції знайшлася лише 1 (прописом - ОДНА) команда, що примудрилася, вийшовши до фіналу, продути все, разом із лінкором. Але вона це робила з душею, програвши більше за всіх у всій Лізі – ТРИЧІ! Тобто, третина (3 з 9) всіх програшів 0:4 за всю історію НБА припадає на долю лише однієї команди. І це не просто якась там Атланта, це – одна з найтитулованіших франшиз! І знову таки – нинішні земляки. Тепер уже Святослава Михайлюка. Лос-Анджелес Лейкерз. Хоча тут теж не обійшлося без переїзду: вперше команда «обнулилася» ще проживаючи в Мінеаполісі.

Щодо переможців. 9 перемог на 8 команд. Тобто, 7 – по разу (Бостон, Мілуокі, Філадельфія, Детройт, Г’юстон, Лейкерз і Сан-Антоніо) і лише одна – двічі. І ця одна-єдина, унікальна ;) – Голден Стейт Воріорз, ну да, а як же. Ті, хто вперше почув про НБА у 2015 році, не зрозуміють, не оцінять. Команда, що до останніх буквально кількох років, ніколи не проходила у плей офф більше 1 раунду (а зазвичай і у плейоф не заходила), примудрилася разок в історії проповзти всі кола пекла, прорватися у фінал, ледь здолавши у 7 матчі Чикаго, а тоді виграти його на «нуль»! А потім – знову скотитися на свої звичні останні місця в регулярці. Аж до початку «ери вбивства НБА». І ось цього місяця стати першими в історії, хто подужав «згребти, замести та винести» фінальну серію вдруге.

ЗІ. Як уже нам так цікаві Лейкерз. Тільки вони примудрилися і програвати, і вигравати 4:0. Решта 11 фігурантів розділилися у своїй прихильності: або те, або інше.
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.